Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în vizită pe șantierul Predeal – Cristian din autostrada Comarnic – Brașov, lot 2. Lucrările sunt efectuate de firma romanească Alpenside (VIDEO)

Lotul 2 al Autostrăzii Comarnic – Brașov, finalizat înainte de termen. Ministrul transporturilor: “Mobilizarea antreprenorului, foarte bună”.

Autostrada Comarnic-Brașov, lot 2, Sector Predeal-Cristian

Astăzi am verificat stadiul lucrărilor pe șantierul sectorului Predeal – Cristian, parte a lotului 2 din Autostrada Comarnic – Braşov. Menținerea șantierelor deschise cu respectarea strictă a regulilor pentru protecția angajaților reprezintă o prioritate, iar întârzierile în executarea lucrărilor nu vor fi permise! Accelerarea proiectelor de investiții cu rată mare de succes reprezintă un obiectiv de maxim interes pentru mine, dar și pentru cetățeni, pentru că astfel vom putea să repornim economia națională, greu încercată în această perioadă.

Publicată de Lucian Bode pe Vineri, 10 aprilie 2020

Compania de construcții Alpenside a finalizat, în prima parte a lunii aprilie, un sfert din lucrările la lotul 2 al Autostrăzii Comarnic – Brașov (Râșnov – Cristian), după ce, în luna martie a raportat un avans de 6,51 puncte procentuale. O demonstrează chiar datele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) care plasează Alpenside pe primulloc în TOP-ul lucrărilor pe proiectele de infrastructură.

Firma Alpenside este considerată cel mai avansat constructor român, pe tronsonul Râșnov – Cristian fiind înregistrate progrese semnificative. Atât estimările noastre, cât și acelea ale autorității contractante arată că acest lot ar putea fi deschis circulației până la finele acestui an. Cu mult înaintea termenului prevăzut în contract.

Cu respectarea strictă a regulilor pentru protecția angajaților în această perioadă de pandemie, vom menține șantierele deschise și vom păstra un ritm accelerat al lucrărilor, obiectivul nostru fiind acela de a contribui la redresarea economică a României într-o perioadă dificilă. Obiectiv susținut și de ministrul transporturilor, Lucian Bode, care a efectuat, pe 10 aprilie, o vizită pe șantierul din județul Brașov.

“Sunt aici, pe şantierul Autostrăzii Comarnic-Braşov, lotul 2, pe sectorul Predeal-Cristian, unde lucrează o firmă românească. Mobilizarea antreprenorului este una foarte bună, lucru pe care l-am văzut şi pe alte şantiere unde lucrează români. Este un lucru foarte bun că şantierele sunt deschise pentru că în acest fel putem stimula economia. Infrastructura este un domeniu vital în aceste momente şi de aceea cred că trebuie să ne aplecăm cu precădere asupra tuturor investiţiilor atât de necesare. Antreprenorii trebuie să ştie că suntem alături de ei şi, pe cât posibil, încercăm să le rezolvăm solicitările. Sunt sigur că toţi ştiţi faptul că am depus toate eforturile ca în aceste momente tot transportul de marfă să nu fie afectat şi aprovizionarea cu materialele necesare şantierelor să nu fie întreruptă. Pentru că suntem şi în apropierea DN1, vă spun că am ridicat şi restricţiile de trafic pe acest sector. Deci, aveţi toate pârghiile necesare să funcţionaţi şi să vă aprovizionaţi şantierele”, a spus Bode pe durata vizitei.

Ministrul a precizat că accelerarea unor astfel de proiecte de investiții, cu o rată mare de succes, poatecontribui la repornirea economiei.

“Accelerarea proiectelor de investiții cu rată mare de succes reprezintă un obiectiv de maxim interes pentru mine, dar și pentru cetățeni, pentru că astfel vom putea să repornim economia națională, greu încercată în această perioadă”, a conchis Lucian Bode.

Lotul 2 al Autostrăzii Comarnic-Braşov, pe sectorul Râșnov – Cristian, este un obiectiv al cărui contract este semnat de CNAIR cu asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL. Valoarea contractului se ridică la 118.019.701 lei (fără TVA). Pentru proiectare a fost alocată o perioadă de şase luni, în timp ce execuţia are termen de finalizare: 2021.

spot_img