20% din impozitul pe profit - pentru persoane juridice

Redirecționați 20% din impozitul pe profitul firmei către ARCA, pentru a susține și promova dezvoltarea domeniului construcțiilor și al infrastructurii rutiere.
Doar prin astfel de finanțări vom putea continua în mod coerent și eficient demersurile care au adus ARCA la masa decidenților și care au produs o serie de rezultate pozitive concrete pentru activitatea companiilor de construcții cu capital autohton.
Statul impozitează 16% din profit. Din aceștia, până la 20% pot fi direcționați spre o organizație nonprofit, pe baza unui contract de sponsorizare. Astfel, aveți posibilitatea de a decide cum va fi cheltuită o parte din impozitele plătite.
Procedura de redirecționare este simplă:
Mai întâi vom semna acest contract de sponsorizare, care reprezintă baza redirecționării cotei din impozitul pe profit, conform Codului Fiscal.
ARCA este înscrisă în registrul entităţilor pentru care se acordă deduceri fiscale – https://www.anaf.ro/RegistrulEntitatilorUnitatilorCult/searchVAT
Sponsorizarea trebuie să fie înregistrată în contabilitate  în  anul  pentru  care  se  face  plata impozitului (anul anterior momentului plății efective a impozitului).

Doar împreună vom reuși să avem o voce puternică și să aducem companiile românești la statutul de actori regionali, cu beneficii pentru angajați și contribuabili.

 
 

Adresa: Str. Grigore Manolescu, nr. 7A, sector 1, București, Tel.: 0377885100; fax: 0370509090, e-mail: [email protected]

CIF: 41832177 – IBAN: RO28BRDE445SV50599644450