Lucrările executate de Alpenside pe lotul 2 al Autostrăzii Comarnic-Braşov se derulează în ritm alert VIDEO

Lucrările executate de firma românească Alpenside pe lotul 2 (Predeal – Cristian) al Autostrăzii Comarnic – Brașov se derulează în ritm alert. După vizita făcută pe șantier, alături de premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că tronsonul va fi dat în trafic în luna noiembrie a acestui an, cu 10 luni mai devreme faţă de graficul asumat prin contract, adică august 2021.

Ministerul Transporturilor a transmis, într-un comunicat de presă, că, de la ultima vizită a ministrului Lucian Bode, de la începutul lunii aprilie, când stadiul fizic al lucrărilor era la 27,93%, în prezent, conform estimării realizate de către constructor, s-a atins un nivel de peste 50%. La acest progres al lucrărilor s-a ajuns printr-o mobilizare corespunzătoare a constructorului, în ultima săptămână fiind prezente pe şantier foarte multe utilaje şi peste 200 de persoane.

„Dincolo de faptul că această investiţie merge înainte şi merge foarte bine, vreau să constat că după vizita din aprilie, progresul fizic este de peste 50%. Astăzi am primit cea mai bună veste pe care puteam să o primim, de la un anteprenor român serios, care execută pentru prima dată un tronson de autostradă şi anume că lucrările vor finalizate şi tronsonul va fi dat în trafic, în luna noiembrie a acestui an, mai devreme faţă de graficul asumat prin contract, vorbesc de luna august 2021. Cu 10 luni mai devreme, ceea ce este foarte bine. În acest moment în zona Braşovului sunt multe investiţii şi pe feroviar. Tot ce înseamnă coridorul Braşov-Simeria, pe cele 2 secţiuni importante, Braşov-Apaţa şi Apaţa-Sighişoara vorbim de investiţii de peste 1,2 mld de euro bani europeni”, a precizat ministrul Lucian Bode, citat în comunicat.

Iar imaginile surprinse din dronă sunt cea mai bună dovadă a modului rapid în care lotul 2 al Autostrăzii Comarnic – Brașov prinde contur.

spot_img