Firma românească Alpenside construiește, în doar 60 de zile, una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din România. Lucrările sunt executate la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni” din sectorul 4 al Capitalei (VIDEO)

Firma românească Alpenside oferă soluții rapide pentru construirea, în doar 60 de zile, a uneia dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din România

Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar – Arseni” din sectorul 4 al Capitalei va dispune, din vara acestui an, de una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe (UPU) din România. Lucrările sunt executate de constructorul Alpenside care a oferit soluții constructive rapide Primăriei Sectorului 4, cea care investește în ridicarea UPU de la Bagdasar – Arseni. În acest fel, noua clădire a spitalului va fi funcțională înmaximum 2 luni.

“Am plecat de la ideea de a realiza o construcție provizorie pentru Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”, așa încât să o putem renova pe cea veche, însă ultima lună ne-a demonstrat că România și Sectorul 4 au nevoie de un spital de ultimă generație.

Așa că am decis să facem o investiție de mare amploare, astfel încât oamenii să aibă parte de cele mai bune condiții și de cele mai bune tratamente la noi în sector”, a anunțat primarul sectorului 4, Daniel Băluță, pe 8 aprilie.

Inițial, la finele lunii februarie anul acesta, Primăria Sectorului 4 preciza că au fost alocate fondurile necesare și va începe modernizarea UPU a Spitalului Clinic „Bagdasar – Arseni”.

În prezent, Unitatea de Primiri Urgențe, aflată la parterul unității medicale, funcționează impropriu, din cauza numeroaselor căi de acces spre interiorul spitalului, folosite inclusiv de persoane neinternate și care transformă acest spațiu într-o zonă mixtă, de așteptare și de urgență. Această situație generează numeroase probleme de igienă și chiar conflicte cupersonalul medical, cu repercusiuni asupra calității actului medical.

Lucrările de reconfigurare și reamenajare aveau termen de finalizare sfârșitul acestui an. În paralel, urma să se realizeze o nouă sală de așteptare, un spațiu dedicat pentru registratură și triaj, dincolo de care accesul să fie permis doar cadrelor medicale și pacienților internați însoțiți.

“Totodată, în imediata vecinătate a triajului se va amenaja o zonă de decontaminare, urmând ca secția urgențelor minore să fie precis delimitată, iar cea a urgențelor majore să fie extinsă. Mai mult, condițiile de igienă vor fi net îmbunătățite și prin prisma materialelor folosite. Astfel, pereții vor fi realizați din materiale tratate antiseptic, cu finisaje rezistente la dezinfectați, fără asperități care să rețină praful, negeneratoare de particule care pot rămâne suspendate în aer, peste care se vor aplica vopsele lavabile antibacteriene”, explica Primăria Sectorului 4.

Temporar, pe perioada derulării lucrărilor, Unitatea de Primiri Urgențe a Bagdasar – Arseni urma să funcționeze într-o construcție modulară.

Criza de sănătate generată de pandemia de coronaviruscare afectează grav și România a determinat autoritățile locale din sectorul 4 să reanalizeze proiectul derulat la unul dintre celei mai mari spitale de urgență din București. Și cele mai bune soluții au venit de la constructorul Alpenside. Urmarea: Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar – Arseni” devine a doua unitate medicală din România care, la 30 de ani de la căderea regimului comunist, va beneficia de o clădire nouă, modernă, construită de la zero. În doar 60 de zile.

***

Compania de construcții Alpenside a amenajat și o parcare modernă în curtea Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar – Arseni”.

Urmare a unei investiții de 1.640.000 lei făcută tot deautoritățile locale din sectorul 4, noua parcare cu o suprafață de 7.200 de mp oferă cadrelor medicale, dar și pacienților 215 locuri de parcare.

Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar – Arseni” nu avea spații de parcare amenajate, iar realizarea acestora a fost posibilă în urma unei asocieri dintre unitatea medicală și Consiliul Local al Sectorului 4, cu acordul expres al Consiliului General al Municipiului București.

spot_img