Campanie voluntară de dezinfecție în localitățile din județul Iași, în contextul pandemiei de coronavirus (VIDEO)

Firma românească Alpenside a derulat voluntar o amplă campanie de dezinfecție în localitățile în care are proiecte în lucru.

Compania de construcții Alpenside SRL a derulatvoluntar, cu resurse proprii, ample acțiuni de dezinfectare și igienizare ale unor localități din județul Iași, aflate pe traseul lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere pe care le execută.

Cu sprijinul Consiliului Județean Iași, beneficiarul lucrărilor de infrastructură, al administrațiilor publice locale de pe traseul proiectului, precum și al reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Iași, echipele Alpenside au demarat de marți, 31 martie,ample acțiuni de dezinfectare și igienizare a drumurilor, a sediilor instituțiilor, dar și a principalelor locații publice din localitățile vizate.

Atât edilii localităților, cât mai ales localnicii au primit cu multă bucurie și au apreciat inițiativa companiei de construcții, în condițiile în care bugetele locale nu pot acoperi eficient costurile legate de dezinfecteția și igienizarea zonelor publice.

Acțiunile de dezinfectare se înscriu în actualul context de epidemie de COVID-19 (noul tip de coronavirus) din România, ținând cont de normele, procedurile și recomandările igienico-sanitare și epidemiologice privind prevenirea, combaterea și menținerea unui nivel optim de decontaminare a zonelor și suprafețelor comunitare.

***

S.C. Alpenside S.R.L. desfășoară activități de modernizare a infrastructurii rutiere pe Axa strategică Iași-Suceava Lot 1: DJ 282 (limita județ Iași – Rediu – Movileni – Gropnița) – DJ 281D si Lot 2: DJ 281 D (Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița) și modernizare DJ 281 B (Coarnele Caprei – Belcești).

Acțiunile de dezinfectare sunt susținute în integralitate, din punct de vedere financiar și logistic (resursă umană, mașini, substanțe dezinfectante) de compania Alpenside, ca parte a activităților de responsabilitate socială, de interacțiune cu populația din zonele în care ne desfășurăm activitatea, de susținere, sprijin șiprotecție acordate cetățenilor din aceste zone.

Substanța utilizată pentru dezinfecție este Clor Safe, substanță omologată și avizată de Ministerul Sănătății, folosită în această campanie potrivit recomandărilor Ministerului Sănătății și normelor în vigoare.

spot_img