Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit

Alege să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit către Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA).
Avem nevoie de ajutorul tău, pentru că doar așa putem susține și promova dezvoltarea domeniului construcțiilor și al infrastructurii rutiere. Nu te costă nimic, cota de 3,5% este desprinsă din banii care oricum au fost stopați la sursă pentru a ajunge la bugetul statului.
ARCA este proiectată ca un pol al expertizei al companiilor de construcții cu capital autohton. România are nevoie de o infrastructură rutieră modernă, pentru a reduce ratele de mortalitate în accidentele rutiere și pentru a impulsiona creșterea economică sustenabilă.

(i) În cazul în care ești angajat într-o companie sau instituție, te rugăm să completezi acest formular aferent anului fiscal 2020 și să îl trimiți către administrația fiscală de care aparții, până pe 25 mai 2021. De asemenea, poți să depui cererea la departamentul economic/resurse umane al instituției/companiei. Decizia de a redirecționa prin intermediul companiei tale îți aparține, iar compania este obligată să-ți ofere detaliile necesare și să te sprijine în acest sens.
Datele ARCA sunt precompletate.

(ii) În cazul în care ai obligația de a completa Declarația unică (212) pentru venituri din activități independente, poți completa în PDF-ul inteligent datele ARCA, iar acestea ajung automat la ANAF.
În cazul în care folosești un formular clasic, am precompletat datele ARCA, iar acest document trebuie semnat olograf și trimis administrației fiscale prin poștă sau direct la registratură.
Dacă ai deja un formular printat și vrei să le completezi de mână, folosește datele de mai jos:
Asociatia Romana a Constructorilor de Autostrazi
CUI 41832177
Cont: RO28BRDE445SV50599644450

Pentru niciunul din toate aceste formulare nu este necesară specificarea sumei, pentru că instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii.
Este important să reamintim că aceasta nu este o donație, ci este opțiunea ta despre cum vrei să fie folosiți o parte din banii pe care deja i-ai virat statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2020. În cazul în care nu redirecționezi această cotă de 3,5%, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat. Pe site-ul ARCA găsești mai multe detalii despre misiunea și obiectivele asociației.

Adresa: Str. Grigore Manolescu, nr. 7A, sector 1, București, Tel.: 0377885100; fax: 0370509090, e-mail: [email protected]

CIF: 41832177 – IBAN: RO28BRDE445SV50599644450